Borstvergroting

Borstvergroting

Er zijn meerdere belangrijke factoren die invloed kunnen hebben op de operatie, het herstel en de resultaten van een borstvergroting. Het is van belang, dat je hiervan op de hoogte bent. Dit wordt allemaal uitvoerig besproken tijdens het consult. Voor de operatie vindt er nog een gesprek plaats met de plastisch chirurg waarin je de laatste vragen kunt stellen.

Bij een borstvergroting wordt er een prothese in de borst geplaatst. Het borstimplantaat wordt operatief geplaatst. De prothese wordt op, onder of tussen de borstspier geplaatst. Dit is afhankelijk van jouw natuurlijke borst. Eerder heb je al samen met de plastisch chirurg gekozen voor een bepaald model implantaat, de grote van het implantaat en voor de manier van plaatsen. De plaatsing van het implantaat doet de arts via een zo klein mogelijke opening waarbij er uitsluitend gewerkt wordt met borstprothesen van Mentor. Deze prothesen garanderen een hoge kwaliteit én zij bieden twintig jaar fabrieksgarantie. Klik hier voor meer informatie over de prothesen van Mentor.

Er wordt geen borstweefsel verwijderd en de melkklieren blijven behouden. Na de ingreep kun je dus nog steeds borstvoeding geven.


Een week voor de operatie ontvang je een e-mail met daarin het tijdstip waarop je aanwezig moet zijn voor je operatie. Als je wilt, kun je ook zelf bellen op telefoonnummer 0180 - 439 001 of 06 - 46 093 048.
Op de dag van de operatie kun je je melden bij de receptie. Daar worden nog een keer al je gegevens gecontroleerd. Vervolgens haalt een verpleegkundige je op zodat jij je klaar kunt maken voor de operatie. In de kleedkamer kun jij je kleding en spulletjes in een locker opbergen en krijg je van de verpleegkundige een operatiehemd om aan te trekken.

Zoals eerder genoemd heb je voor de operatie nog een gesprek met de plastisch chirurg waarin je je laatste vragen kunt stellen en het te opereren gebied wordt afgetekend. De arts controleert nogmaals of het medisch gezien verantwoord is om de operatie uit te voeren, dit is een standaardprocedure. Wanneer het medisch verantwoord is, zal de arts u meenemen naar de operatiekamer. De anesthesist brengt u onder een volledige narcose. Tijdens de operatie maakt de arts een sneetje van drie tot vijf centimeter, op een plek die niet opvalt, zoals de borstplooi. Via dat sneetje brengt hij of zij het implantaat op zijn plek en maakt het sneetje weer goed dicht. De operatie duurt in totaal ongeveer één uur.

Hoe bereid je je voor op de borstvergroting?

1Ontspannen
Probeer de operatiedag uitgerust en ontspannen in te gaan.
2Vervoer
Regel vervoer naar huis. Je kunt niet zelf rijden en ook niet zelfstandig met het openbaar vervoer reizen na de operatie.
3Eten en drinken
Eet en drink acht uur voor de operatie niets meer, ook geen water. Tenzij de arts je anders heeft geadviseerd. Je moet nuchter zijn voor de narcose. Wanneer je niet nuchter bent voor de narcose, kan de operatie helaas niet door gaan of moet uitgesteld worden.
4Roken
Vermijd sigaretten 6 weken voor en 6 weken na de operatie. Roken heeft een nadelige invloed op de narcose.
5Drank
Drink een week voor en een week na de operatie geen alcohol.
6Dezondheid
Als jouw algehele gezondheid is veranderd, brengt ons hiervan op de hoogte voordat de operatie plaatsvindt.
7Medicijngebruik
De arts en anesthesist dienen op de hoogte te zijn van eventueel medicijngebruik. Neem een lijst mee van de medicatie die je gebruikt en de medicatie die eventueel voorschreven is.
8Kleding
Draag kleding die ruim valt en soepel zit, en neem slippers en een badjas mee.
9Sieraden
Laat sieraden thuis en verwijder oorbellen en piercings.
10Make-up
Draag geen make-up of nagellak (ook niet op hars- of gelnagels)

Wil je een consult inplannen voor een borstvergroting?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jou of heb je nog vragen? Plan dan nu gratis en geheel vrijblijvend consult in! Wij zijn 7 dagen per week van 8:00 uur tot 21:00 uur bereikbaar onder telefoonnummer 0180-439001.